Svenska 7A · Svenska 7B

Kulor i hjärtat – Sofia Nordin – skrivprojekt

I temat ”Kulor i hjärtat” har du fått läsa och diskutera olika noveller och du har fått lära dig typdragen för en novell. Nu är det dags för dig att få lära dig mer om hur du blir en bättre skribent och sedan är det dags att skriva en egen novell.

I samband med vårt skrivprojekt har vi vid två tillfällen fått möjligheten att bjuda in författaren Sofia Nordin som bl.a. har skrivit ”En sekund i taget” och just nu är aktuell med del fyra i samma serie. Boken heter ” Om du såg på mig nu”.

Idag den 3 februari kommer Sofia Nordin till oss och har skrivarverkstad med er i halvklass. Ni kommer också att ha möjlighet att ställa frågor till henne kring hennes böcker och författarskap. Att våga tacka ja till sina idéer och att få igång skrivflödet utan att förkasta sina tankar är något som Sofia Nordin vurmar för. Mindre prestationsångest och mer “bara till att skriva” är hennes recept för att få igång skrivflödet. Alla frågor som börjar med “Får man…” får svaret “JA”.

Efter hennes besök kommer ni under v 6 två och två att få skriva en inledning/del av novell (max 800 ord) som på något sätt handlar om ett möte. Dessutom ska någon av de känslor som vi har arbetat med; rädsla, lycka eller ånger vara bärande i novellen.

Novellen ska handla om ett möte samt ha en av följande känslor; rädsla, lycka eller ånger som bärande

Skriver gör ni i Google Drive och dokumentet delar ni med sofianordin@gmail.com

samt tereseengqvist0@gmail.com

I slutet av vecka 7 kommer alla noveller att ha fått kommentarer av Sofia Nordin. Dessa kommer ligga som kommentar i ert dokument.

I mitten av februari kommer Sofia Nordin hit till oss igen och då ska hon än en gång inspirera och tipsa oss om hur man kan utvecklas som författare. Efter det kommer ni enskilt att skriva klart novellen och få den bedömd av mig utifrån språk, typdrag och gestaltningar.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s