Uncategorized

De Tre Pensionärernas Äventyr

Spring Eva-Marie!!! , Skriker Mats-Evert.
Eva-Marie och Mats-Evert är jagade av dem döda. De har precis varit i en mataffär och skaffat mat. Dem springer mot skogen för dem ser en trä koja uppe bland träden. Dem klättrar upp och kollar sig omkring. Dem ser en säng och mat och förstår att där bor någon. De blir direkt väldigt oroliga och börja viska till varandra. Under tiden har Lars-Åke varit ute och fiskat men han har tagit fel på betet. Han tog sura karameller istället för mask så han fick ingen fisk. Han blev för bannad och kastade spöet i sjön. Sen ser han en riktig baddare hoppa förbi. Då blev han ännu mer förbannad och springer tillbacks med sin rollater. Lars-Åke kommer till just den träkojan och hittar Mats-Evert och Eva-Marie mysande i Lars-Åkes säng. Vad gör ni här, skriker Lars-Åke. Mats-Evert rusar och tar på sig sina kläder. Eva-Marie ligger kvar ser helt chockad ut.
– Det har blivit ett missförstånd. Vi trodde inte att här bodde någon.
– Nej där hade ni för fan fel för här bor jag.
– Men vi måste bygga populationen med lite myspys i din säng.
– Amen då är det lugnt om jag får vara gudfar.
Lars-Åke gick ut för att plocka bär och tog med sig Eva-Marie. Samtidigt som Mats-Evert rotar igenom Lars-Åkes grejer och hittar en hel låda med porr. Han bränner upp porr magasiner till en brasa. Sedan på kvällen kommer Lars-Åke och Eva-Marie tillbacks till kojan. Då märker Lars-Åke att hans tidningar är borta och blir vansinnig.
– Mats-Evert! Var är mina tidningar, skriker Lars-Åke
– Jag använde dem till brasan, säger Mats-Evert
– Ta det lugnt pojkar, ni kan hitta fler i staden, säger Eva-Marie.
– Det var de enda tidningarna med Miley Cyrus, skriker Lars-Åke

Alla gick och la sig i Lars-Åkes säng men dom fick bråka om täcket för att den var för liten. Dom drömde varma sköna drömmar på grund av att dem delade kroppsvärme i sömnen. Dom vaknade i väldigt konstiga positioner på varandra. Det gick ett par dagar och inget speciellt hände för än dom upptäckte att dom har slut på mat och ammunition.

– Vad ska vi ta oss till, sa Eva-Marie
– Vi får gå ut och jaga och plocka bär, skriker Mats-Evert
– Vi får ta med oss radion också om någonting händer, säger Eva-Marie
– Ni kanske ska gå in till staden och leta reda på ammunition också, säger Lars-Åke
Dem beger sig iväg.

Av: Richard Dito

Annonser

En reaktion till “De Tre Pensionärernas Äventyr

  1. Åh, trädkoja, mysigt! (Jag är lite partisk, för jag har länge funderat på att skriva en berättelse om folk som bor i trädkojor). Jag gillar också att det är en sur pensionärsgubbe )och inte typ en alv) som bor i trädkojan.
    Saker att tänka på: en del är lite förvirrat, till exempel: vart tar de döda vägen som jagar E-M och M-E i början? Varför blir inte L-Å jagad av dem? Hur ska de kunna bygga populationen om de är pensionärer, eller är E-M inte en av pensionärerna som nämns i rubriken?
    Det känns också som om ni driver lite med både er själva (genom att inte riktigt ta texten på allvar, känns det som), huvudpersonerna (genom att ge dem fåniga namn, till exempel) och dem som läser (genom att ta med så många saker som möjligt som skulle kunna chocka läsaren, som pensionärer som har sex, vapen och ammunition, porr med kändisar, döda som jagar folk och så vidare.) Om man på riktigt vill chocka läsaren behöver det nog finnas vanliga, vardagliga saker runt omkring det chockerande. Annars tänker man bara ”ja ja, snart kommer det väl en pedofil också, gäsp”. Det läskiga eller knasiga eller chockerande blir mer effektfullt om inte precis allt är läskigt eller knasigt eller chockerande. Jag tror också att man lyckas bättre med att chocka eller skrämma sin läsare (om det är det ni vill, jag kan ju ha missförstått) om man tar både sin text och läsaren och huvudpersonerna på allvar och försöker få den som läser att gilla och bry sig om huvudpersonerna. Låt dem vara riktiga människor med riktiga tankar och känslor och styrkor och svagheter 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s