Uncategorized

Balle på bilsemester

-Ner på marken annars skjuter jag! Skrek en man med svart luva. Kalle och Palle och de andra var rädda när en man stod och vaktade dem medan den andra tömde kassan. Efter en stund sprang männen ut genom mackens glasdörrar. Kalle kom ihåg att bilen som de körde iväg med var en vit skåpbil. Plötsligt hörde Kalle en siren som hördes svagare och svagare.
– Det är nog en polisbil som körde efter rånarna. sa Palle.
De väntade lite för de var skärrade och då en till siren hördes och denna hördes tydligare och tydligare. Vi såg blåljusen stanna utanför macken i mörkret. Vi hörde två dörrar öppnas och stängas. Så skymtade två män som gick mot macken. Två poliser kom in och frågade vad som hade hänt då några sprang fram till poliserna medan de flesta låg kvar på golvet i chock. De åkte till polisstationen i Stockholm och på vägen dit så körde polisen på en älg.
-Den ser hyfsad död ut, sa polisen.
-Jag tyckte jag såg att den blinkade, sa Kalle.
-Det är bara efterreaktioner, sa polisen
Efter ungefär 10 minuter körde de på en älg till.
-Men den lever fortfarande, sa Palle
-Nej! Sa polis.
Plötsligt låste sig dörrarna. Den kom en ruta mellan fram- och baksätena.
Kalle och Palle insåg att de var inlåsta. De försökte komma på ett sätt att komma ut men insåg att det inte gick. Poliserna skrattade ondskefullt. Kalle och Palle tittade ut genom och såg skog på bägge sidorna. Då förstod de att dem inte var på motorvägen längre. Och de kände hur poliserna svängde in på en ännu mindre. Plötsligt stadde bilen och de såg bara ett ljus från ett litet hus. Där man kunde skymta en mus i ljuset. Det började att vänster bakdörr öppnades och Palle drogs ut ur bilen. Och samma sak hände med Kalle. De drogs mot ljuset och kom sedan in i ett mörkt rum inuti huset. De hörde att poliserna låste dörren men de tog aldrig nyckeln. Och hörde lite senare att en bil startade och körde iväg. De försökte komma på ett sätt att komma ut. Men hittade inget fönster. Men de kom på den bra idén att riva bort en bit av tapeten och peta ut nyckeln från låset. Så de gjorde det och den landade på tapetbiten så de kunde dra in den och låsa upp inifrån. De kom ut och körde där ifrån med den tjuvkopplade polisbilen.
Ditto och Ditto

Annonser

En reaktion till “Balle på bilsemester

  1. Vilken actionstory! Det hinner hända mer på de här raderna än i en hel av mina böcker 🙂 Jag blir nyfiken på till exempel vilka de här poliserna är som beter sig så här. Är de bara fejkpoliser? Åkte rånarna någonsin fast? Varför blir Palle och kalle misstänkta för rånet (i alla fall antar jag att de blir det, eftersom de hamnar i polisbilen)?
    Saker att tänka på: kanske händer det lite väl mycket lite väl fort? Jag skulle gärna vilja veta mer om huvudpersonernas känslor och tankar, och några saker är röriga och skulle behöva förklaras eller tänkas igenom bättre. Till exempel: vilka är ”vi” som plötsligt pratar? Hur och varför hamnar Kalle och Palle i polisbilen? Hur kan de köra på två älgar på bara tio minuter hyfsat nära Stockholm? Blir inte bilen eller någon person skadad av viltolyckorna? Hur kan polisbilen vara kvar om poliserna har åkt sin väg? Såklart måste man inte förklara precis allt (det blir nog till och med långtråkigt!), men man ska ändå få läsaren att tro på det som händer. Man kan såklart låta det vara en konstig värld där det kan hända helt andra saker än i vår värld, men på något sätt måste man ändå få läsaren att gå med på att konstigheterna är troliga i just den här världen, om ni förstår vad jag menar?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s