Uncategorized

Händerna blödde, svett rann från hans panna. Han ledde sin grupp över det klippiga berget för att göra något som historien sent skulle glömma. När han nådde klippans topp blickade han ut över landskapet och såg den rödgula solen sjunka på sjöns yta. Han blickade ner mot den öppna staden som snart skulle brinna som evig Eld. Han tänkte på tecknen han fått visat sig av de gamla dvärgarna från hemlandet. Staden som tillhörde Harad och var full av bågskyttar och svärdsmän. Utanför staden väntade ett antal ollifanter. Han sa:
-Det kommer bli svårt, det kommer bli tufft.
Han stannade och tänkte en stund, sen sa han:
Men vi har ett hemligt vapen som de inte har. Vi har vänskap, broderskap, och en massa vapen.
Jahoo. Sa en av de yngsta dvärgarna.
Ja du Eldtå, jahoo. Sa han lite muntert på nån vänster.
Han tänkte:
-Jag är Strongo Starr son till Strango Magins Härskare.
När han tänkt detta så slog de upp läger för att vara utvilade till morgonens början, då skulle kriget som sen ska kriget som ska sprida sig över världen börja. Gryningens timma var slagen, dvärgarna hade varit uppe sen länge och planerat och funderat om de svagaste punkterna på den trettio fot höga muren. Målet var att infiltrera befästningen som låg mitt i staden, kallad Harur Der. Ledaren över befästningen hette Harrrarulo och just nu satt han och avnjöt ett varmt bad och tänkte på alla anfall han stått emot med hans lilla armé och massa pengar. Dvärgarna och trollkarlen hade bestämt sig för att smyga in och ta ner de vakter som behövs ta ner. Det fanns två vakttorn med en vakt i varje torn. Den äldsta dvärgen hade levt med alver under hans sista tid och hade där lärt sig att skjuta pilbåge med precision och fart. Han sprang ner och gömde sig i en buske där han drog två pilar från sitt alster och sedan spände han bågen så att den böjde sig men bröts inte. Han vände den i sidled och släppte. Båda pilarna penetrerade luften med sådan precision att de träffade båda rakt i pannan och de föll döda ner. Eldtå smög fram och tog pulsen på de blödande männen. Döda. Strong kände att en våg av lättnad svalkade honom för han ville inte att de skulle slå alarm. Han tittade upp mot muren och försökte med sitt ögonmått mäta hur hög den var. Han kom fram till att den var cirka trettio fot hög. Han försvann dock tillbaka till de äldsta dvärgarna där alla utom stordvärgen gav honom stöd. Det kändes inte bra att inte få hans godkännande som han fått alla andra gånger han skulle iväg. Har han svikit Strongo? När han drömt ett långt tag kom den äldste dvärgen fram och frågade hur de skulle göra.

//Claudia och Kerstin

Annonser

En reaktion till “

  1. Ett äkta äventyr! Spännande med superskickliga bågskyttar och fint sagoaktigt språk!
    Saker att tänka på:
    Även om man är en fantasyhjälte så kanske man inte tänker ”Jag är Strongo Starr son till Strango Magins Härskare”. När man läser det tänker man ”nu vill författaren förklara vem det här är”, så det lyser igenom att det egentligen är er tanke och inte Strongos egen. Går det att få fram på något annat sätt? Kanske någon som tilltalar honom så? Eller att ni helt enkelt berättar det?
    Några saker är lite svåra att följa med på. Var tar ollifanterna vägen, till exempel? Varför blir de inte anfallna under natten när de slår läger, ser inte vakterna i tornen dem? Och till exempel när det står ”… att de träffade båda rakt i pannan”, så är det ganska länge sen jag läste om vakterna, och jag fattar först inte vems pannor som blir träffade. Jag måste gå tillbaka och kolla, och det stör läsningen. Sånt kan man lösa genom att helt enkelt skriva till exempel ”träffade båda vakterna rakt i pannan”. Titta gärna efter fler liknande ställen där det kanske kan vara svårt för läsaren att hänga med. Ni får tänka på att ni förmodligen har allt mycket tydligare i huvudet än läsaren!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s