Uncategorized

Mitt liv kommer att förändras föralltid

Det är en mycket mörk vinterkväll. Jag är på väg ut för att hämta posten vid vägkanten när en bil kommer sakta förbi. Bilen kör fram en bit och bromsar, den backar sakta tillbaka. Jag ser hur han öppnar dörren in ifrån passagerarsätet. Jag hör hans mörka röst fråga om jag vill följa med. Han försöker intala mig att han kommer göra allt för mig, att göra mitt liv perfekt och att jag kommer få allt jag önskar mig. Jag svarar med ett bestämt nej och springer så fort jag kan där ifrån. Det som skymtar i min ögonvrå får mig att bli stressad. Plötsligt snubblar jag, fallet får han att komma närmare. Jag reser mig upp igen och fortsätter att springa. Nu är han bara tre meter ifrån mig och han springer snabbare än mig. Jag känner hur han flåsar i min nacke och hur han tar tag i mitt långa bruna lockiga hår. Det känns som att mitt hår ska ryckas bort och att hårbottnen ska dras av. Han drar så hårt att jag faller ner på marken. Han drar och sliter i mina armar för att få mig till hans Volvo. Jag är inte lika stark som honom. Han tar mig till hans bil så fort att jag inte hinner tänka, men samtidigt så har jag mer än hundra tankar i mitt huvud. Han slänger in mig hårt våldsamt in i kofferten. Allt är mörkt och kallt. Det känns som om att jag låg där inne hur länge som helst. Det känns som sista dagen i mitt liv, allt känns värdelöst. Plötsligt stannade bilen och jag hör hur dörren öppnar och stänger sig. Kofferten öppnas och han drar mig in i en källare där tre andra flickor i min ålder sitter.

coolboy_98

Annonser

En reaktion till “Mitt liv kommer att förändras föralltid

  1. Oj, det här låter som början på något riktigt hemskt och spännande. Jag gillar den oväntade vändningen att det finns tre personer till där i källaren. Det känns som om det kan bli mycket intressantare än om huvudpersonen satt instängd där ensam. Vad säger de till varandra? Kommer de att bli vänner eller ovänner? Försöker de fly? Kan de tillsammans övermanna Volvomannen? Det känns som om vad som helst skulle kunna hända nu!
    Saker att tänka på: vissa saker som man ofta säger är egentligen inte som på riktigt, till exempel är det ju vanligt att säga ”jag kände hur hen flåsade mig i nacken” när det är någon som jagar en. Men om man tänker efter: skulle man verligen känna någons flås i nacken om den springer bakom en? Förmodligen inte. Man skulle höra flåset, men man skulle inte känna det om den var mer än några centimeter bort (inte för att allt måste vara som på riktigt när man skriver, men man kan försöka hålla sig till att det mesta är trovärdigt, så blir de galna sakerna också lättare att tro på). (Och en helt annan grej, jag var tvungen att googla på koffert! För mig betyder det bara en sorts väska, men på google såg jag att det kunde betyda baklucka också. Undrar om det är skånskt! Bra att lära sig något nytt 🙂 )

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s