Uncategorized

Dagens författarbesök

”Idag har författaren Sofia Nordin varit på besök hos oss i 7a och 7b. Vi har läst ”En sekund i taget” som Sofia har skrivit. Vi fick möjligheter att ställa frågor till henne, om henne och hennes böcker. Vi lärde oss saker som att det tar ungefär 1-2 år för att få en bok klar och hur det är för Sofia att vara författare.” Så säger tre elever i åk 7 som varit med under dagens författarbesök.

Respektive grupp fick också jobba på att inte”censurera” sig själv utan låta ordflödet komma: ”Efter vi hade frågat våra frågor så gjorde vi en skrivövning. Vi skulle skriva en novell om en händelse. Sen delade hon ut en varsin lapp där det stod en sak som skulle vara med i texten. T ex: traktor, arg lärare, GPS, sax osv. Vi hade 10 minuter på oss att skriva vår text. ” (citat från Emeline, Cornelia och Celine)

IMG_0178.JPG

IMG_0199.JPG

IMG_0183.JPG

IMG_0194.JPG

IMG_0198.JPG

IMG_0196.JPGNästa steg i novelltemat blir att eleverna två och två skriver inledningar på en novell med temat ”Efter katastrofen” eller ”Mötet”. Dessa inledningar publicerad sedan här och kommenteras av Sofia innan hennes återbesök i slutet sv februari.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s