Uncategorized

sv/en 8 Bokpresentation

Skriv en bokpresentation utifrån följande struktur:

Rubrik – författare och titel

Inledning – något som väcker intresse och varför man ska läsa boken

Handling – sammanfatta handlingen
Karaktären bör nämnas
Miljön bör nämnas
Konflikten bör nämnas

Formulera åsikter kring boken utifrån:
Språk
Handling
Valri textkoppling – text-sig-själv, ,text-text eller text-världen

Avslutning – Sammanfatta dina tankar

Utgå ifrån min bokpresentation nedan:

Förr eller senare exploderar jag – årets bästa bok!

Det var länge sedan jag läste en bok som väckt så många känslor hos mig som John Greens bok “Förr eller senare exploderar jag”. Jag har snörvlat, gråtit, skrattat, haft ångest, irriterat mig och varit förbannad under tiden som jag har läst denna fantastiska bok.

“Förr eller senare exploderar jag” handlar om cancersjuka Hazel. Hazel spenderar dagarna med att överkonsumera TV-serien American Next Top Model samtidigt som hon kämpar mot sin sjukdom. Depressionen är ett faktum och som ett sista försök att få Hazel att hitta ny mening i tillvaron anmäler hennes mamma henne till kyrkans stödgrupp för unga. Hazel är allt annat än positiv till dessa möten och gör allt hon kan för att slippa dem. En dag har dock en ny kille börjat i gruppen; Augustus Waters som för tillfället är friskförklarad från cancern. Hazel kan knappt slita ögonen från honom och en fantastisk kärlekshistoria tar sin början.

Att läsa en bok om denna förhatliga sjukdom som tar alldeles för många liv borde varit väldigt tungt och det är Greens bok också men samtidigt så griper karaktärernas humor, sarkasm, envishet och brist på sentimentalitet tag i mig så mycket att det är värme och styrka som jag bär med mig efter att ha läst ut boken. Inte sjukdom och nederlag. Persongalleriet är fantastiskt snyggt utmejslat och mitt 15-åriga jag i mig är förevigt förälskad i den coola, poetiska, fräcka och direkta Augustus Waters.

“Förr eller senare exploderar jag” är en av de bästa ungdomsböcker/ unga vuxnaböcker som jag någonsin läst och helst skulle jag vilja att alla läsare rusar ner till biblioteket nu och lånar vars ett exemplar nu. Denna bok får ni bara inte missa!

Redovisning av av böckerna utifrån bokpresentationerna gör på måndagens sv/en

/ Terese

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s