Uncategorized

Helikoptersmällen i Vinslöv!

Onsdagen den 15 oktober 20:00 så kraschade en helikopter i en pool uppe på Furutorpsområdet i Vinslöv. Helikopterföraren överraskades av det dåliga och dimmiga vädret och snuddade vid ett träd. Han tappade sedan kontrollen över helikoptern och störtade ner i en pool. Helikopterföraren klarade sig undan med lindriga skador.

Det var den 15 oktober vid 20:00 som helikopterföraren Claes Claesson, 48 år kraschade i en pool på Furutorpsområdet i Vinslöv. Han skulle flyga sin nya X4 helikopter på 14milj kr till Osby från Sturup flygplats. I Osby så skulle han köpa en häst, men vädret var dåligt och det var mycket dimmigt. Helikopterföraren kom ur kurs och snuddade vid ett träd. Han kraschade sin nya X4 helikopter ner i en pool.
– När jag kraschade ner i vattnet så trodde jag först att det var ett hav men sen så kände jag en kant och då fattade jag att det var en pool, säger Claes Claesson.
Claes Claesson klarade sig med lindriga skador. Han blev chockad men inte rädd. Han har en bruten arm och ett brutet ben. Han har flugit helikopter i 9 år och det är den första gången det har hänt något såhär allvarligt, men han kommer inte sluta flyga helikopter för det.
Linda Roth kolla på TV när olyckan hände. Hennes favorit program ”Bonde söker fru” hade precis börjat, när hon hörde en smäll i poolen. Hon tittade ut och såg då helikoptern som kraschat i poolen.

Det som hade hänt var att helikopterföraren hade kommit ur kurs och kraschade i en pool. Kommissarie Lundström har varit polis i 10 år.
– Detta varit inget mordförsök eller en terroristattack, säger kommissarie Lundström.
– Detta var ju inte meningen att det skulle hända det var ju dimmigt och regnigt så han kunde knappt se så det var svårt att hålla sig i kurs, säger kommissarie Lundström.
Polisen vet inte om helikopterföraren kommer att få ett straff för vad han har gjort eller om han får lämna över sitt helikopterkörkort i 1 år eller inte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s