Uncategorized

Helikoptern fick ett kallt bad!

Onsdagen den 15 oktober 20:00 så kraschade en helikopter i en pool uppe på Furutorpsområdet i Vinslöv. Helikopterföraren överraskades av det dåliga och dimmiga vädret och snuddade vid ett träd. Han tappade sedan kontrollen över helikoptern och störtade ner i en pool. Helikopterföraren klarade sig undan med lindriga skador.

Linda Roth satt i soffan och kolla på bonde söker fru kl. 8 när en helikopter flög ner i polen.

Helikopterföraren Claes Claesson blev överaskad av ett hemskt dimmigt väder. Han skulle flyga till Osby och köpa en häst. Ovanför Vinslöv fick han problem med helikopter. När han kollade på monitorn och kunde inte se var han var och därför störtade han in i ett träd, voltade och landade i något han trodde var en sjö men efter han hoppat ut ur helikoptern så märkte han att det var en pol och ingen sjö. Då får han inte några stora skador utom huvudverk. När han gick upp ur polen så trampade han på en boll och halkade och bröt armen. Lite senare kom pol ägaren ut med ett gevär.

Claes Claesson vet inte hur han kom hem för att han var i chock. Han kommer bara ihåg att han vaknade hemma i sitt hus.

Som tur var så blev ingen annan skadad än Claes Claeson. Polen var 3×7 meter, det var också vatten i den. Polen blev lite skadad, pol skyddet var inte på och gräset och plattorna runt om blev förstört som tur var så dog ingen.

Helikoptern var en vit X4 som kostade 14 miljoner kronor. Claes Claesson har flyggt helikopter i 9 år och nu får han vänta tills hans helikopter är lagad.

–          Det brakade till, säger Linda Roth, när helikoptern kraschade i polen.

Polisen var tvungen att använda en stor Bärgare för att ta upp helikoptern ur polen Linda var ensam hemma när den här händelsen inträffade. Claes Claesson hade fru Clara och dotter Klara och son Hugo.

Claes Claesson kommer inte bli anmäld men antagligen bli förhörd och polisen kommer ställa några frågor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s