Uncategorized

Helikopter kraschade i pool

Onsdagen den 15 oktober 20:00 så kraschade en helikopter i en pool uppe på Furutorpsområdet i Vinslöv. Helikopterföraren överraskades av det dåliga och dimmiga vädret och snuddade vid ett träd. Han tappade sedan kontrollen över helikoptern och störtade ner i en pool.

Klockan åtta kom larmet till polisstationen, det var en poolägare i Vinslöv som larmade att de hade ett oväntat besök i deras pool. Det var då en helikopter i det dimmiga vädret som hade störtat ner i familjen Roths pool. Det var kommissarie Lundström som tog larmet och genast ryckte ut till olycksplatsen. När de kom fram, 10 minuter efter larmet, blev de förvånade över vad de såg.                 – Jag blev mycket förvånad när larmet kom, vi har aldrig varit med om en sådan här olycka, säger kommissarie Lundström.

Helikopterföraren hade ingen kontroll

Det var en man i 48-års åldern som flög helikoptern. Han hade kört iväg med sin helikopter vid cirka 19.30 ifrån Sturup för att sedan ta sig vidare till Osby för att köpa en häst. När han flög över Höör och Nävlinge var det klart på himlen, men när han kom över Norra Åsen började dimman komma mot honom och han flög ur kurs. Plötsligt tog helikopterns ena sida i ett träd och voltade ner i familjen Roths pool.                                                                                 – Det var en fruktansvärd upplevelse så klart, men jag hade väl tur i oturen kan man säga, berättar Claes Claesson (helikopterföraren). Claes kunde som tur var ta sig upp ur poolen på egen hand fort nog utan att skadas allvarligt. Men tyvärr hade han lite otur efter att han tagit sig upp på land då han snubblade på en badboll och bröt armen. Claes upplevdes förvirrad under intervjun eftersom han hade slagit i huvudet i kraschen. Han berättade att han tagit sig upp ur den 3×7 meter stora poolen med en räddningsflott och rott några meter. Claes fick antagligen en rejäl hjärnskakning men klarade sig undan med lindriga skador.

Poolägaren Linda satt och skulle kolla på TV med sitt kvällsté när hon plötsligt hörde ett brak på baksidan. När såg hon helikoptern ringde hon till polisen direkt.
-Min första reaktion var ”Hjälp, vad händer med min pool?” och jag blev väldigt förvånad. Nu är jag mest skärrad och har kontaktat mitt försäkringsbolag.
När hon kom ut hallucinerade den förvirrade Claes om att hon hade en bössa med sig och jagade honom, men i självaste fallet gick hon fram och hjälpte honom.
Polisen anlände 10 minuter efter larmet och tog med sig Claes till stationen.

Claes åker inte in i fängelse – än!

Polisen fortsätter undersöka platsen och Claes sörjer för sin 14 miljoners helikopter. Claes hade precis tankat sin fyra år gamla X4 helikopter när han lämnade Sturup. När teknikerna undersökte helikoptern senare såg de att det inte var några tekniska fel på helikoptern, utan att det var vädret som orsakade kraschen.

Polisen utreder fortfarande om det ska vara ett brott eller en olyckshändelse.                                       – Ja, om det här skulle vara ett brott skulle det klassas som vårdslöshet i flygtrafiken. Men på grund av vädret utreder vi fortfarande fallet, säger kommissarie Lundström.

Claes mår nu bra och är hemma i Clasaröd med sin familj.

Tuva, Emeline och Minna

CLASARÖDBLADET, 16 OKTOBER 2014

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s